Naailessen en Opleidingen

Naailessen voor beginners en gevorderden
Natuurlijk kun je een patroon uit een modeblad halen. In de praktijk blijkt alleen dat deze vaak aangepast moet worden, want niemand is hetzelfde gebouwd.
Maar........ als  je echt goed passende kleding wilt kunnen maken, dan zijn de PLUSnaailessen met eenvoudig patroontekenen wat voor jou!  Je leert basispatronen aan te passen aan jouw specifieke maten, om van daar uit vervolgens je eigen patronen te maken, naar je eigen ideeën of volgens de laatste mode. Met als gevolg een perfecte pasvorm. Een aanrader!!
Je leert vanaf het begin zorgvuldig en professioneel te werk te gaan, en te allen tijde een nette afwerking toe te passen.
Je wordt individueel begeleid vanaf patroon tot eindresultaat. Je werkt op je eigen niveau en in je eigen tempo. Het is voor iedereen, voor jong & oud, mogelijk deze lessen te volgen.

De beginners leren behalve met een naaimachine omgaan ook de eerste handigheidjes in het naaivak: het maatnemen, het overnemen van patronen, het doorlussen en het in elkaar naaien van eenvoudige kleding.
De wat meer gevorderden kunnen de fijne kneepjes van het naaivak leren: zij hebben tevens de mogelijkheid zich diverse naaitechnieken eigen te maken en zo een eigen naslagwerk op te bouwen.
Of het nu gaat om een nieuwe outfit voor je zelf of voor je gezin óf  ander naaiwerk (bijv. kraamcadeautje, babyspulletjes, tas, etui, opberger, kussenovertrek), je bepaalt zelf waar je tijdens de les aan wilt werken. 

Modevakopleidingen

Je kunt bij mij ook terecht voor de volgende modevakopleidingen:
- Begincursus (verplichte start voor de vervolgopleidingen)
- Opleiding tot Costumière
- Opleiding tot Coupeuse
- Opleiding Modevaktekenen
- Opleiding tot Lerares
Genoemde opleidingen sluiten direct op elkaar aan.

Voor de opleidingen is geen speciale vooropleiding vereist, maar het is wel aan te bevelen al wat ervaring te hebben op het gebied van de naaitechniek.
Er wordt gewerkt met de lesboeken van Instituut Cuppens-Geurs, en er moeten diverse werkstukken (patroontekenen en naaitechnieken) en kledingstukken gemaakt worden.
De cursisten bepalen tijdens de opleidingen hun eigen tempo. Gemiddeld is de duur van elke opleiding 1½ à 2 jaar.
Elke opleiding wordt (in genoemde volgorde) afgesloten met een diploma. De landelijke examens hiervoor worden eenmaal per jaar in juni in Berkel-Enschot afgenomen.

Algemeen
Het leslokaal bevindt zich op de tweede etage (er is geen lift aanwezig!).
Er wordt gewerkt in gezellige kleine groepjes van maximaal 4 personen.
De lessen worden wekelijks gegeven gedurende 2 uur (uitgezonderd schoolvakanties).
Het is mogelijk om het hele jaar in te stromen.
Er zijn voldoende naaimachines. Natuurlijk is het ook mogelijk je eigen naaimachine mee te nemen, om daarop te leren naaien of om je eigen machine beter te leren kennen.
Er is een hoge kniptafel aanwezig.
Cursisten dienen hun eigen materialen mee te nemen.

Enthousiast geworden?
Neem dan contact op voor een gesprek of voor meer informatie.